fbpx

5 tipp tőlünk, melyek segítségével
biztonságosabb lesz a vezetés!

Járművet vezetni, általában közlekedni – pláne nagyvárosban – gyakran nem kevés stresszel jár. Gyakran úgy indul el az ember, hogy kissé remeg a gyomra, ha arról van szó, hogy hosszabb távon, vagy általa nem ismert helyen kell vezetnie.

Nem beszélve arról, hogy ha útba esik a főváros az bizony nem kevés stressz faktort jelent. Rengeteg ismeretlen helyzet, útfelújítások, kevéssé jól kitáblázott helyek – és már végérvényesen eltévedtünk, legalábbis ezt érezzük.

Nézzünk csak meg néhány példát arra, mit is jelent a közlekedési stresszhelyzet egy városban – és hogyan tud segíteni nekünk a Safety Eye a biztonságos vezetésben!

Vészhelyzet előrejelzés

Először is, sajnos nagyon jellemző ránk, hogy nem készülünk fel az aktuális közlekedési helyzetre, ami bizony nagy hiba.

Mi mindenképpen azt javasoljuk, hogy mielőtt elindulnánk, tekintsük át az aktuális forgalmi és közlekedési helyzetet, tervezzük meg az utunkat, nézzük át, hogy mik a főbb pontok, amiket érintünk. Beismerjük, hogy a GPS és az applikációk korában ez feleslegesnek tűnhet, de korántsem az

Készüljünk fel, ebben is segít nekünk a Safety Eye, ráadásul naplózni és támogatni fogja az utunkat, és előre jelzi a vészhelyzeteket.

Baleseti kockázat csökkentés

Megesik, és nagyon ijesztő tud lenni, hogy hirtelen kell fékeznünk egy helyzetben. Mondjuk bevágnak elénk, vagy hirtelen lelép egy gyalogos a járdáról, esetleg egy bicikli suhan át előttünk szabálytalanul.

Ha van Safety Eye járművezetést elősegítő rendszerünk, akkor az ilyenkor a háttérben segít. Megjegyzi és feldolgozza a szituációt, és ha úgy ítéli meg, hogy mi hibáztunk, vagy valamit nem vettünk észre, akkor például tananyagokkal segít minket – és emailben küldi el nekünk a nap végén.

A bicikliseket nem biztos, hogy észrevesszük időben. Például a főváros utcáin nagyon sok kerékpársávot alakítottak ki, de még így is előfordul, hogy olyan helyeken is találkozunk kerékpárossal, ahol bizony nem szabályos. Ilyen helyzetekre is ügyel ez a rendszer, és segít nekünk elkerülni a veszélyes szituációkat, a baleseti kockázat csökkentésével.

Gyorshajtás

Sietünk. Rohanunk. Ez sokszor előfordul, ahogy az is, hogy ha autóban ülünk, akkor bizony hajlamosak vagyunk nem figyelni arra, hogy a helyes sebességgel közlekedünk-e.

A Safety Eye a háttérben segít azonban ilyenkor is. Ha túllépjük a megengedett sebességet figyelmeztet, és napunk végeztével levelet is küld nekünk arról, hogy számításai szerint hány forintot fizetnénk be, ha a mai teljesítményünket a rendőrség „díjazná”. Elég kijózanító, és rendkívül hasznos.

Okos közúti forgalom elemzés

És ott van a jobbkéz szabály. Tegyük a szívünkre a kezünket, bizony, hogy előfordult már, hogy nem vettük észre azt, hogy olyan környékre tévedtünk, ahol jobbkezes utcák vannak.

Szerencsénkre a Safety Eye erre is időben figyelmeztetni fog minket.

És ez csak egy kis ízelítő volt mindabból, amit ez a közlekedési biztonság növelő rendszer tud és tudni fog a fejlesztésekkel.

Küldetésünk

Eszközt adunk a világnak, amely valóban képes az emberi életek megmentésére. Alapja lesz a jövő fejlesztéseinek, és megőrzi a közlekedés szabadságát.

Korábbi tartalmaink

Küldetésünk

Eszközt adunk a világnak, amely valóban képes az emberi életek megmentésére. Alapja lesz a jövő fejlesztéseinek, és megőrzi a közlekedés szabadságát.

TÁMOGATÁS
AZONNALI ÜZENETEK X