“Az úgy kezdődött, hogy…”

A mi cégünk, az AI-GTS története. Küldetésünk a biztonságos közlekedés. Ezt jó, ha már az elején leszögezzük 🙂

Keserű tapasztalat gyógyíre lett a Safety Eye ötlete

Én, András, az AI-GTS egyik alapítója és tulajdonosa hivatásos gépjárművezető voltam, mielőtt cégvezető lettem. Több, mint hárommillió kilométert vezettem, keresztül-kasul bejártam egész Európát.

Az az ötlet, ami életre hívta ezt a céget, közvetlenül akkor pattant ki a fejemből, amikor a feleségem balesetbe keveredett. Egy olyan helyzetbe, amiben nem ő volt a hibás, de sajnos ezt nem lehetett bizonyítani. Nem volt ugyanis egy olyan eszköz a kezünkben, ami „látta” volna, hogy mi történt, adatokat tudott volna szolgáltatni, és nyilván nem volt olyan segítség sem, amely előre jelezte volna a vészhelyzetet.

Éreztem, hogy sem a közlekedésbiztonsági rendszerrel, sem a jogszabályokkal nem azt kapják az autóvezetők, ami valóban segíteni őket. Ekkor kezdtem el ötletelni egy vezetést elősegítő rendszeren – mégpedig két barátommal együtt, egy pénzügyessel és egy informatikussal.

Szerencsénkre egy tőkebefektető látott fantáziát bennünk, így két hónap múlva már megalapítottuk a céget, amelyet azóta is folyamatosan, nap nap után fejlesztünk.

Miben más a Safety Eye bármelyik applikációhoz képest?

Egy olyan intelligens járművédelmi rendszert építünk, amely a jármű és a vezető közti kapcsolatot folyamatosan elemzi. A tachográf csak rögzíti az adatokat, a mi adat alapú járműhasználatot segítő rendszerünk az embert támogatja folyamatosan a használat közben. A rendszerhez tartozik oktatási eszköz, ami fejleszti a járművezetőket – akár minden egyes nap.

A közösségi alapon működő applikációk próbálnak előre jelezni, de nem mérik az adatokat – ahogy nem is ellenőrzik azok hitelességét. Nálunk 45 programozó dolgozik azon, hogy a lehető legoptimálisabb és legjobb megoldás szülessen a mesterséges intelligencia segítségével.

Hivatalos közlekedési információk alapján dolgozunk

Természetesen bevontuk a hatóságokat is ebbe a fejlesztő munkába. Az ő tudásuk és tapasztalatuk a közlekedésbiztonság terén elengedhetetlenül szükséges ezekben a folyamatokban.

Az a víziónk, hogy 3-5 éven belül nemzetközi szinten elérhetővé válnak a termékeink. Hiszünk abban, hogy a vezetéshez szükséges plusz információk azt fogják eredményezni, hogy sokkal kevesebb baleset fog történni, hogy sokkal tudatosabb és technikailag képzettebb járművezetők vezetnek majd az utakon.

A tudatos vezetés kockázatmentes is lesz, ezért fejlesztjük termékeinket. Olyanokat, melyeket könnyű használni és mindenki számára elérhetővé kívánjuk tenni őket, legyen az egyéni ügyfél vagy céges flottát kezelő vezető – a mi segítségünkkel biztonságosabb, gazdaságosabb közlekedés lesz az eredmény.

Küldetésünk

Eszközt adunk a világnak, amely valóban képes az emberi életek megmentésére. Alapja lesz a jövő fejlesztéseinek, és megőrzi a közlekedés szabadságát.

Korábbi tartalmaink

Küldetésünk

Eszközt adunk a világnak, amely valóban képes az emberi életek megmentésére. Alapja lesz a jövő fejlesztéseinek, és megőrzi a közlekedés szabadságát.