Hogyan tud egy logisztikai cég milliókat spórolni?

Már a cím is rendkívül csábítóan hangzik, hiszen egy logisztikai cég esetében koránt sem mindegy a flottához kapcsolódó költség. Az okos flottatámogatás mára már nem elérhetetlen, a cégek nagyon sokat foglalkoznak azzal, hogy a lehető legjobb rendszert megtalálják.

Égető kérdéssé vált és válik napi szinten az, hogy milyen módszerekkel és hogyan tudják ellenőrizni a járművezetőket, az autókat, hiszen a költségek nagyon el tudnak szakadni egy nem megfelelő információk alapján hozott döntés után például.

A Safety Eye által támogatott intelligens flottatámogatás három fontos okból ajánlható ezeknek a partnereknek – mégpedig elsősorban gazdaságossági oldalról. Hogy mik is ezek?

3 az 1-ben segítjük a flottákat

Vezetési stílus

Egyfelől az egyik a vezetéstechnikai támogatás. A szoftver ugyanis segíti a rendszert a

  • a járművezető szokásai,
  • a fogyasztás alapján,

és változtatást javasol, ha szükségesnek érzi.

Ez a fogyasztásmegtakarítás flotta esetében igencsak jelentős költségcsökkenést fog eredményezni.

Alacsonyabb szervízköltségek

A járművezető támogatása arra is lehetőséget ad, hogy a szervízköltségek csökkenjenek, hiszen segíti az autót, a vezetési technikát is. A rendszer ellenőrzi azt, hogy mi az, amit használ a járműben, ahogy azt is, hogyan használja, esetleg erre is tesz optimalizálási javaslatot.

Mekkora méretű jármű optimális?

Egy flotta esetében a beszerzés az egyik legköltségesebb és legnehezebb döntés. Ha azonban Safety Eyes támogatja a flottát, akkor az is ki fog derülni, hogy valóban a legjobb méretű, és legoptimálisabb fogyasztású járműveket sikerült-e beszerezni.

Abszolút ki fog derülni, ha például nincs szükség akkora teljesítményű gépjárművekre, így nem veszi majd meg a cég következő alkalommal azt, ami felesleges és nem hatékony. Így már a beszerzésnél is sokat tudnak spórolni.

Hozz jó gazdasági döntéseket, ha a flottáról van szó!

Fontos tehát azt látni, hogy egy flotta esetében nagyon magas költségeket indukálhatnak rossz gazdasági döntések, melyek mögött elsősorban sajnos nem megfelelő információk vannak, vagy esetleg kifejezett információnélküliség.

A Safety Eye adatvezérelt járművezetést biztosít a logisztikai cégeknek, így valósul meg az adatvezérelt flotta. Ennek pedig az lesz a közvetlen, és a cég szempontjából nagyon is lényeges eredménye, hogy a járműgéppark optimalizálása valódi számok és adatok alapján történhet meg. Ennek hatása minden távon érezhető lesz.

Küldetésünk

Eszközt adunk a világnak, amely valóban képes az emberi életek megmentésére. Alapja lesz a jövő fejlesztéseinek, és megőrzi a közlekedés szabadságát.

Korábbi tartalmaink

Küldetésünk

Eszközt adunk a világnak, amely valóban képes az emberi életek megmentésére. Alapja lesz a jövő fejlesztéseinek, és megőrzi a közlekedés szabadságát.