fbpx

Vajon a szüleim épségben hazaértek?

Avagy 3+1 fontos szempont, amely a biztonságos vezetés élményét adja
a Safety Eye-jal.

Mindannyian aggódunk szeretteinkért, ha a közlekedésbiztonságról van szó. Néha talán szeretnénk őket megvédeni, ha úton vannak. Biztosan ti is voltatok már olyan helyzetben, hogy vártátok a telefonhívást: igen, itthon vagyunk, minden rendben.

A kérdés tehát a következő: hogyan tudnánk megvédeni azokat, akiket szeretünk a közlekedési helyzetektől, amikkel találkozhatnak, és veszélyesek lehetnek számukra?

Személyes élmény inspirálta

Emlékszem, egy alkalommal például a gyerekeimet vittem be az iskolába, egy kifejezetten hideg, téli nap volt. Egy amúgy is nagyobb kanyarban megcsúsztam, de szerencsére, a rutinom kisegített, tudtam korrigálni.

Amikor visszafelé tartottam az iskolából, akkor láttam, hogy bizony baleset történt ugyanabban a kanyarban nem sokkal utánam – éppen helyszíneltek. Arra gondoltam akkor, hogy egy megfelelően működő rendszer előre jelezte volna ezt a kanyart és veszélyeit például annak a járművezetőnek, akivel a baleset történt.

Ez a pillanat is előzménye volt annak a folyamatnak, ahogy megszületett a Safety Eye.

Vészhelyzet előrejelzés a gyakorlatban

Mert mit tud ez a rendszer?

  1. Tanulmányozza a közlekedésben résztvevőket, elemzi szokásaikat, az utakon történt eseményeket – természetesen ez valós idejű közúti elemzés.
  2. Jelezni tud a közlekedésbiztonsági hatóság felé – nagy előnyünk, hogy kifejezetten jó és kölcsönös kapcsolatot tartunk fent a hatóságokkal. Együttműködésünk gyakorlatilag napi szinten segíti a közlekedésben részt vevőket információkkal, amik biztonságosabbá teszik útjukat.
  3. Analizálja a vezetéstechnikát – a közlekedésben részt vevők, ha rendelkeznek ilyen eszközzel folyamatosan támogatás alatt állnak. Hogy mit jelent ez? A Safety Eye tanulmányozza a jellemző viselkedésünket a közlekedésben, a vezetéstörténetet, és jelez, ha ettől eltérő, szokatlan jelenséget észlel.
  4. Képes előre jelezni a vészhelyzeteket – mindez mást jelent ebben az esetben, mint jól ismert applikációk vészjelzései. Mégpedig azért jelent mást, mert ebben az esetben valós időben és valós helyzeteket jelent nekünk, ami biztosan fenn is áll éppen. Nem járművezetők visszajelzéseire, hanem élő rendszerek adataira alapoz.

Legyen az tehát egy csúszós kanyar, amiben már más sikeresen korrigált, vagy akár egy éppen megtörtént baleset azon az útvonalon, ahol közlekedünk: a lehető legnagyobb biztonságot kapjuk az információk meglétével.

A megtenni kívánt útszakaszról ennek a vezetésbiztonsági rendszernek a segítségével biztonságban hazajuthatunk!

Küldetésünk

Eszközt adunk a világnak, amely valóban képes az emberi életek megmentésére. Alapja lesz a jövő fejlesztéseinek, és megőrzi a közlekedés szabadságát.

Korábbi tartalmaink

Küldetésünk

Eszközt adunk a világnak, amely valóban képes az emberi életek megmentésére. Alapja lesz a jövő fejlesztéseinek, és megőrzi a közlekedés szabadságát.

TÁMOGATÁS
AZONNALI ÜZENETEK X